En dag blandt guder og helte

Diskoskasteren i en evig bevægelse, Diana med hjorten, den sårede, døende galler og et lille hav af Bacchus-børn og dionysiske druer – alt det og meget mere blev Romselskabet S.P.Q.R. indviet i på selskabets parkvandring i Botanisk Have og Ørstedsparken søndag den 29. maj 2011.

Romselskabet med Athene og Marsyas. Foto: Mogens Bang

Det var kunsthistoriker Jens Peter Munk, der har ansvaret for alle Københavns monumenter, der førte an i fortællingerne og ledte Romselskabet sikkert gennem de blomstrende, frodige parker. Albertina-legatet, som blev stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), havde naturligvis sin egen plads i beretningen. De gamle bronzeafstøbninger blev nemlig anskaffet af legatet og bryggeren i slutningen af 1800- og begyndelsen af 1900-tallet, så det er bryggeren, Romselskabet kan takke for en dag i statuernes tegn – med Jens Peter Munks inspirerende og vidende fortælling til at levendegøre historien.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: