Gå på jagt efter Diana af Nemi

Diana er parat til at skyde en pil mod dit hjerte, når Glyptoteket lægger hus til en eftermiddag i gudindens tegn i den danske sensommer. Hør den fascinerende historie om hendes enorme helligdom ved den underskønne Nemisø lidt syd for Rom. I århundreder kom latinske pilgrimme dragende til området og ofrede til jagt- og skovgudinden, og fund fra dette betydningsfulde sted kan stadig ses på Glyptoteket her 2500 år efter helligdommens storhedstid. Hør for eksempel, hvad statuerne af Gaius Fundilius Doctus og Fundilia kan fortælle, når museumsinspektør Jan Kindberg Jacobsen viser rundt i Nemisamlingen.

Jagtgudinden Diana med pilene parat i en af de mange marmorudgaver af hende. Foto: Chateau Versailles/Wikimedia

Tid: Lørdag den 29. september 2012 kl. 14.00-16.30

Sted: Glyptoteket, Dantes Plads 7, 1556 København K

Pris og tilmelding: 125 kr. for medlemmer af Romselskabet S.P.Q.R., Italiensk Forum og Società Dante Alighieri; 175 kr. for ikke-medlemmer. I prisen er inkluderet rundvisning af en times varighed, kaffe og kage i Glyptotekets café efter rundvisningen samt entré til museet.

Tilmelding sker ved indbetaling til Romselskabet S.P.Q.R.’s kontonummer 3109 7950914534, senest mandag den 24. september 2012. Husk at anføre navn/navne og telefonnummer på tilmeldingen.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: