GOD JUL OG GODT NYTÅR

logo-20121

JULERECEPTION

Torsdag d. 10 december 2015. kl. 16.00 -19.00
Christiansborg Slotskirke
&
Koncert & Vinsmagning på Thorvaldsens Museum
Romselskabet indbyder medlemmer og interesserede til julereception torsdag d. 10. december med følgende program:

Kl. 16.00 Vi begynder med en rundvisning i Slotskirken, der har sit forbillede i Rom, af arkitekt og bestyrelses-medlem i Romselskabet Ole Drachmann, som vil fortælle om det store restaureringsprojekt 1992-1997, som han stod i spidsen for.

Kl. 17.00 Ankomst til Thorvaldsens Museum

Kl. 17.15 Michelangelos kærlighedsdigte og madrigaler
Foredrag og sang af kunsthistoriker, operasanger og medlem af Romselskabets bestyrelse Christine Marstrand, akkompagneret på lut af Kristian Buhl-Mortensen.

Kl. 17.45-18.00 Hvor er vi?
Et pavesarkofag, 2 rytterstatuer, fyrster, filosoffer og videnskabsmænd v/ Laila Anita Skjøthaug, registrator på museet

Kl. 18.00- 19.00 Italienske skatkammervine til engrospriser
Dehlholm Vin er specialist i italiensk vin og importerer og forhandler vine fra Nord- og Mellemitalien. Det er spændende vine fra mindre kendte italienske vinområder, hvor man får mere kvalitet for pengene, dvs. nogle italienske skatkammervine.
Til julearrangementet vil der være mulighed for at smage et udvalgt sortimentet: det er vine, der egner sig perfekt til julemaden, derudover vil også være en Barolo fra en superproducent og en mousserende til nytår.
Find inspiration til julegaver: særlige vine i gavekartoner, også i magnumstørrelse + elegant italiensk designet lille decanter i gaveæske.

Som et særligt tilbud kan vinene på dagen bestilles til engrospriser.
Smagsprøver af italienske pølser og oste fra Supermarco ledsager de gode vine.

Tilmelding sker udelukkende ved indbetaling af 100,00 kr. per person for medlemmer og 125,00 kr. for ikke-medlemmer til Romselskabets konto i Danske Bank: 3109 7950914534, senest 4. december, husk at opgive navn/navne.

 

 

LaCittaIdeale

DET ITALIENSKE KULTURINSTITUT Inviterer til foredrag

torsdag d. 3. december kl. 19.30 Bertel Thorvaldsen (1770-1844) v. forfatter Stefano Grandesso, direktør for Thorvaldsens Museum Stig Miss samt Laila Skjøthaug, der har udfærdiget kataloget

Stefano Grandessos monografi om Bertel Thorvaldsen hylder ham som den verdensberømte kunstner, han var. Bogen går tæt på hans værker og ser dem i sammenligning med andre store, internationale billedhuggere. Bogen er den reviderede udgave af den første udgivelse fra 2010. Den sporer Thorvaldsens kunstneriske karriere i Rom og er baseret på en kritisk debat og sammenligning med både klassiske og samtidige værker, alt imens den foreslår helt nye tolkninger af den komplekse, poetiske Thorvaldsen. Foredraget byder, som nævnt ovenfor, på indslag af bogens forfatter Stefano Grandesso, direktør for Thorvaldsens Museum Stig Miss samt Laila Skjøthaug, der har udfærdiget kataloget. Foredraget er på engelsk. Efterfølgende byder Kulturinstituttet på et glas vin, og det vil være muligt for eventuelt interesserede at købe bogen.

Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.

 

roma-forside

SOPHIENHOLM

Lørdag 21. november åbnede en udstilling med 15 danske billedkunstnere, der i de senere år har opholdt sig på Det danske Institut i Rom (postnummer 00197). Udstillingen viser værker af en række samtidskunstnere, der på overraskende måder har tolket mødet med Rom. Samtidig udgives der et katalog med litterære tekster og essays af forfattere og forskere, der ligeledes har været på Det danske Institut. Tilsammen viser 00197 Roma nye sider af byen Rom.

Udstillingen er arrangeret af billedkunstner Anita Viola Nielsen og lektor Hanne Roer, Københavns Universitet i samarbejde med Lyngby Kunstforening.

De deltagende kunstnere og skribenter er Peter Brandt, Rikke Benborg, Sissel Bergfjord, Mikkel Bogh, Signe Sophie Bøggild, Peter Callesen, Mikkel Olaf Eskildsen, Marianne Grønnow, Klavs Kehlet Hansen, Lise Harlev, Mette Kit Jensen, Dorthe Jørgensen, Line Kallmayer, Nina Maria Kleivan, Eva Koch, Siri Kollandsrud, Anne Gry Friis Kristensen, Gerd Laugesen, Anita Viola Nielsen, Jane Maria Petersen, Hanne Roer, Martin Glaz Serup, Marie‐Louise Vittrup Andersen og Marie Rømer West. Danske kunstnere, forfattere og forskere har i tidens løb undersøgt byen Rom på alle leder og kanter.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: