Den etruskiske samling på Glyptoteket

Den etruskiske samling på Glyptoteket

 Rundvisning ved Klassisk arkæolog, Ph.D. Rune Frederiksen
Tirsdag den 10. september kl. 16.30
og
Tirsdag den 24. september kl 16.30
OBS: Begge rundvisninger er UDSOLGT
Etruskerne var et folkeslag, der levede i Etrurien, som var beliggende mellem floderne Tiberen i syd, Arno i nord og Apenninerbjergene i øst. Den etruskiske civilisation varede fra før 800 f.Kr. til efter 300 f.Kr., hvor kulturen blev assimileret i den romerske republik.
Glyptoteket har den største samling af etruskiske oldsager i Norden og en af de største samlinger i verden udenfor Italien. Museets grundlægger, Carl Jacobsen, erhvervede et stort antal skulpturdekorerede askekister og andre typiske etruskiske genstande, men helt unikt stod han også for at få kopieret vægmalerier fra etruskiske grave, som i dag ofte er meget dårligere bevaret end de var for 130 år siden da kopieringen fandt sted. Rune Frederiksen fortæller om samlingen og om museets planer for en ny udstilling af hele oldtiden på Glyptoteket.
Dato: 10. september kl. 16.30.
Pris: 210,- kr. incl. et let måltid hos Ubbes vinhandel. Ny Vestergade 1.
Prisen er 270,- kr. for ikke medlemmer.
Begrænset deltagerantal.
Tilmelding sker udelukkende ved indbetaling til Romselskabets konto i Jyske Bank, reg.nr. 7854 kontonr. 13 61 115 senest torsdag den 8. september 2019. Husk at skrive navn/navne ved indbetalingen.
%d bloggers like this: