KRISTUS – Thorvaldsens skulptur i Vor Frue Kirke

Romselskabets fejring af Bertel Thorvaldsens 250 års fødselsdag runder vi af med et interview af overinspektør Margrethe Floryan, Thorvaldsen museum. Hun har nyligt udgivet et stort bogværk om Kristusskulpturen i Vor Frue kirke samt om kirkens øvrige udsmykning fra Thorvaldsens hånd. Margrethe Floryan præsenterer i sin bog ud over det kunsthistoriske også en æstetisk-liturgisk fortolkning af Thorvaldsens udsmykning med afsæt i bl.a. Grundtvigs teologi.

Margrethe Floryan vil blive interviewet af forfatter og journalist Hanne Sindbæk, og derefter vil domkirkens førstepræst Steffen Ringgaard Andresen fortælle om, hvordan det for ham er at agere og prædike i kirkerummet – det rigest udstyrede Gudshus i de protestantiske lande – et rum med en udsmykning, der er inspireret af bl.a. Capella Paolina i Quirinale paladset og Laterankirken i Rom.

Efter interview og foredrag vil der være et let aftenmåltid samt et glas vin. Meddel venligst hvis du ønsker en vegetarmenu.

Tid og sted: Arrangementet afholdes den 17. nov. 2021 kl. 17.30 på Det italienske Kulturinstitut, Gjørlingsvej 11, 2900 Hellerup.

Tilmelding sker udelukkende ved indbetaling på Romselskabets konto i Jyske Bank: regnr. 7854 kontonr. 13 61 115. Prisen for arrangementet inklusiv et let aftensmåltid og et glas vin er 275,- kr. for medlemmer af Romselskabet og 355,-kr. for ikke-medlemmer.

%d bloggers like this: