Rejser
Rejs med Romselskabet
Romselskabet arrangerer løbende rejser til Rom.
Hold øje med de gode tilbud på denne side.
Romrejse i forår 2022
Bag Roms facader, nye som gamle
Rejse til Rom, forår 2022
Rejser til Rom har selvsagt været en meget naturlig aktivitet i Romselskabet S.P.Q.R., men
de seneste godt halvandet år har vi som alle andre været udfordret på denne front. To aflyste
rejser blev det til, og selvom coronaen ikke er afskaffet, tør vi nu tro på vaccinens effekt og i
begyndelsen af marts 2022 kan vi således igen tilbyde en uges rejse til Den evige Stad. På
denne rejse vil vi bestræbe os på at komme indenfor bag nogle af Roms mange facader, nye
som gamle, og opleve unikke, særlige seværdigheder og derved give rejsedeltagerne
mulighed for andre synsvinkler og oplevelser i Rom end vanligt.
Læs mere her
Rejsen er aflyst
Romrejse i efterår 2020
25. oktober til 1. november 2020
Rejser til Rom er selvsagt en meget naturlig aktivitet i Romselskabet S.P.Q.R., og i slutningen af oktober 2020 kan vi således igen tilbyde en uges rejse til Den evige Stad. På tidligere rejser har vi bestræbt os på – hvilket også langt hen ad vejen er lykkedes – at komme ind og opleve seværdigheder, som er svære at få adgang til, hvis man er i Rom på egen hånd.
Også på denne rejse vil vi igen bestræbe os på at finde vej til unikke, særlige seværdigheder og derved give rejsedeltagerne mulighed for andre synsvinkler og oplevelser i Rom end vanligt.
Programmet er ikke faldet endeligt på plads – vi har forespørgsler ude mange steder og venter på svar – men omvendt må vi også sikre os plads på fly og hotel. Dog tror vi på, at programmet vil blive godt, og at vi vil få adgang til de fleste og forhåbentlig alle de påtænkte seværdigheder, der i tid spænder bredt; nemlig fra antikken, til gotikken og op til barokken samt et besøg i filmbyen Cinecitta.
Mere…
Togrejse til Rom
Rejsen er aflyst
Der må være en del af Romselskabets medlemmer, der har fulgt Tiberens løb mod Rom og set Peterskirkens kuppel dukke ud af disen fra Alpenexpressens eller Italiaexpressens togkupeer. Ankomsten til Rom, der på en og samme tid føltes som en belønning og en befrielse efter 24 timers køretur, men med store øjeblikke: Brennerpasset i Alperne, den frodige Poslette og kik til domkirken i Firenze. Disse tog er for længst udkonkurreret.
For dem, der har erindringen, og dem, der har oplevelsen til gode, arrangerer Romselskabet SPQR en ganske særlig togrejse til Rom i marts 2020 i samarbejde med rejsebureauet Silver Tray.
Togstrækningerne afbrydes af spændende ophold undervejs i Hamborg, München og Bolzano, før toget bruser ind på Roma Termini.
Tilmelding sker ved først at skrive til vores kasserer Susanne Trudsø på susanne.trudsoe@live.dk og medsende navn/navne, som de står i jeres pas. Efter tilbagemelding fra Susanne om, at der er plads på rejsen, betales depositum på 4.000,00 kr. til Romselskabets konto 7854 1451 239.
Depositum kan ikke refunderes, da hotellet forlanger betaling med det samme. Restbetaling på samme konto 10. januar 2020.
Såfremt der ønskes individuel hjemrejse med tog og/eller at forlænge opholdet kan det aftales direkte med Silver Tray.
Der vil lørdag d.14. marts blive tilbudt en tur fra Vatikanet med det pavelige tog til pavens sommerresidens Castel Gandolfo. Det er et tilvalg med separat betaling. Prisen for denne tur er 315,00 kr. Beløbet betales samtidig med betaling af depositum.
Under opholdet i Rom vil der blive arrangeret, byture guidet af Susanne Trudsø & Paul Anker Lund. Program for disse ture bliver offentliggjort i efteråret 2019, det er tilvalg med begrænset separat betaling. Flere af turene kræver godt ben- og fodtøj.
Silver Tray er medlem af Rejsegarantifonden. Syge- og rejseforsikring og drikkepenge er ikke inkluderet i prisen.
Download det komplette program her
m
Romrejse efterår 2019
Det er snart ti år siden, at Romselskabet S.P.Q.R. blev stiftet, og rejser til Rom er meget naturligt blandt selskabets aktiviteter.
Til efteråret kan vi således tilbyde en jubilæumsrejse. På tidligere rejser har vi bestræbt os på – hvilket også er lykkedes – at komme ind og opleve seværdigheder, som er svære at få adgang til, hvis man er i Rom på egen hånd.
Også på jubilæumsrejsen vil vi derfor bestræbe os på at finde vej til unikke, særlige seværdigheder og derved give rejsedeltagerne mulighed for andre synsvinkler og oplevelser i Rom end vanligt.
Programmet er ikke faldet endeligt på plads – vi har forespørgsler ude mange steder og venter på svar – men omvendt må vi også sikre os plads på fly og hotel. Dog tror vi på, at programmet vil blive godt, og at vi vil få adgang til de fleste og forhåbentlig alle de påtænkte seværdigheder, der i tid spænder bredt; nemlig fra antikken, til gotikken og op til barokken.
Se programmet som vi pt arbejder med på dette link
m
Romrejse forår 2019
Det antikke Rom
I store træk en gentagelse af rejsen fra november 2018
10. marts til 17.marts
Rejseledere: Bestyrelsesmedlemmer i Romselskabet Susanne Trudsø og Paul Anker Lund.
Se programmet her
PDF-udgave af programmet
Constantin Hansen (1804-1880), Vestatemplet med dets omgivelser, 1837
m
Romrejse 2018
Det antikke Rom
2. til 8. november
Se programmet her
Amfiteater i Ostia Antica. Parken i Vatikanet. Foredrag om udgravning ved Cæsars Forum. Mitreum under Circo Massimo. Mosaik i Ostia Antica. Nekropolis i Vatikanet.
Hvor man end står eller går i Rom, er der ruiner, bygninger eller andre aftryk fra Roms første storhedstid. Mange af de markante antikke levn er som magneter og tiltrækker dagligt i tusindvis af turister. Disse seværdigheder veg vi udenom og besøgte i stedet små og knap så kendte lokaliteter. Vi besøgte Augustus’ og Livia’s pompøse huse på Palatinhøjen, den trange Insula dell’Ara Coeli, mitreoen under Circo Massimo, de små templer Tempio Rotunda og Tempio di Portuno samt Castrense-amfiteateret og de nærliggende ruiner af et palads, en væddeløbsbane, en basilika samt et termeanlæg. Desuden besøgte vi på vores vandring i antikkens fodspor havnebyen Ostia Antica, Trajans Forum og nekropolen Via Triumphalis i Vatikanet. Ydermere fik vi ved Cæsars Forum en meget spændende introduktion til de kommende års danske udgravninger på denne lokalitet.
Aftenudsigter fra hotellets tagterrasse med sort sol.
Rejsen til det antikke Rom bød således på indblik i boligforhold, religion, underholdning, administration, varedistribution og gravskik. Desuden nød vi adskillige dejlige, fælles måltider samt en tur i operaen, hvor ‘Figaros bryllup’ var på programmet. Rejsen fandt sted fra den 2. til den 8. november. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet Susanne Trudsø og Paul Anker Lund.
m
Romrejse 2017
Alle tiders paladser, kirker og villaer
m
Stryg med musen over billederne for at se teksterne.
Ruiner fra antikkens villaer, overdådige paladser fra renæssancen og barokken samt imponerende 1800-tals paladser blev besøgt på dette års rejse til Rom med Romselskabets S.P.Q.R., hvor der også blev tid til at bese nogle særlig udvalgte kirker, smage på det herlige romerske køkken samt opleve seværdighederne i Hadrians Villa og Tivoli udenfor Rom. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet Susanne Trudsø og Paul Anker Lund.
Se programmet her
m
Romrejse 2016
Det romerske køkken
m
Musik i Parco Musica. Oliesmagning. Middag i Ripagrande med Eva Ravnbøl. Olivenhøst
Rejsen foregik fra 29. oktober til 5. november og temaet var Det romerske Køkken. Vi var på udflugt i Roms omegn med fokus på produktion af vin, olivenolie og forskellige madvarer. Vi så på rester af det antikke køkken, hørte om det helt specielle ved Det romerske Køkken og selvfølgelig smagte vi på både maden og vinen – vejledt af både danske og italienske eksperter. Vi besøgte det store madmekka EATALY og Monte Testaccio, potteskårshøjen, der er normalt er lukket for besøg. Endvidere var der tilbud om en dagtur til Pompeij, koncert i Parco Musica og “sporvognsjazz”. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet Søren Rud og Paul Anker Lund.
Se progammet her.
m
Romrejse 2015
Kunst – Musik – Gastronomi
Caravaggio beundres i Santa Maria del Popolo. Afslutningsmiddag hos der Belli. Indkøb på Cosimatopladsen. Spaghettifremstilling
Romselskabet afholdt en vellykket rejse en uge i november. Det var pragtfuldt vejr på hele turen. Derfor var gåturene en særlig fornøjelse. Især turen op over Avertinerhøjen var mindeværdig. Turen bød i øvrigt på kokkeskole, koncerter og foredrag. Hertil kom besøg på gode restauranter og caféer. Sidst skal fremhæves en rundvisning i Casino Boncompagni Ludovisi. Rundviseren var en meget engageret og entusiastisk Principessa Rita. Vi så bla. Caravaggios eneste kendte freskomaleri. Bagefter besøgte vi Villa Borghese, der har flere Caravaggioværker samt en række fantastiske Berninistatuer. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet Christine Marstrand og Paul Anker Lund.
m
Romrejse 2014
Thorvaldsen bag facaden i Rom
m
Romselskabets Thorvaldsenrejse til Rom i efteråret 2014 bød på en sjælden mulighed for at se værker af Thorvaldsen, som ikke er alment tilgængelige. Vi besøgte bl.a. præsidentpaladset Quirinalet, hvor Thorvaldsens Alexanderfrise befinder sig og San Luca-akademiet, hvor Thorvaldsen var direktør. Vi fik også en eksklusiv lejlighed til at besøge den historiske Skandinavisk Forening, som ligger i Trastevere, og som siden 1860 har været base for skandinaviske kunstnere, der arbejdede kortere eller længere tid i Rom. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet, Mogens Bang og Søren Rud. Desuden var direktør Stig Miss, Thorvaldsens Museum vores kyndige, faglige guide i Thorvaldsens fodspor
m
Romrejse 2013
Fellinis skønne Rom
Fellini. Filmbyen Cinecittá. Anita Ekberg i filmen la Dolce Vita.
Dette års romrejse fokuserede på de lokaliteter, der knytter sig til filminstruktøren Fellinis arbejde, hans film og liv i Rom. Rejsen fandt sted fra mandag den 18. november til lørdag den 23. november 2013.
På vandreture gennem byen besøgte vi de mange Fellinilokaliteter lige fra hans stamcafeer, boligen i Via Margutta og Trevifontænen (udødeliggjort i ’Det søde liv’) til Michelangelos berømte kirke Santa Maria degli Angeli, hvorfra Fellinis begravelse foregik.
Vi mødte med italienske filmfolk, besøgt Det Italienske Filminstitut, en kunstbiograf og fik en snak med en ægte romersk paparazzi-fotograf. Det var Fellini, der i ’Det søde liv’ lagde grunden til begrebet paparazzo. Vi besøgte også filmstudierne Cinecittá i selskab med en dansk forfatter, Romguide og forhenværende statist, Eva Ravnbøl. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet, Mogens Bang og Søren Rud.
m
Romrejse 2012
Fra Bernini til Thorvaldsen
Bernini: San Carlo a la Quattro Fontane. Thorvaldsen: Pave Pius 7. i Peterskirken