S.P.Q.R.-rejser

Romselskabet arrangerer løbende rejser til Rom.
Hold øje med de gode tilbud på denne side.

 

Romrejse 2017

ALLE TIDERS PALADSER, KIRKER OG VILLAER

 

Ruiner fra antikkens villaer, overdådige paladser fra renæssancen og barokken samt imponerende 1800-tals paladser blev besøgt på dette års rejse til Rom med Romselskabets S.P.Q.R., hvor der også blev tid til at bese nogle særlig udvalgte kirker, smage på det herlige romerske køkken samt opleve seværdighederne i Hadrians Villa og Tivoli udenfor Rom.

Flere billeder HER

Se programmet i Romrejse 2017

 

Romrejse oktober/november 2016

Det romerske køkken

ffa2cd7c-9f89-4f62-a6f6-f13d92fd22c7 cd7e832b-55c8-4e46-ad04-da6aac671bcd

3e270222-70df-40dc-804d-f4fa60a8c7fd 81982bc3-916b-43aa-9c73-9cba745a1600

Romselskabets årlige rejse til Rom bliver fra 29. oktober til 5. november 2016 med temaet Det romerske Køkken.  Vi tager på udflugt i Roms omegn med fokus på produktion af vin, olivenolie og forskellige madvarer, vi ser på rester af det antikke køkken, vi hører om det helt specielle ved Det romerske Køkken og selvfølgelig skal vi smage på både maden og vinen – vejledt af både danske og italienske eksperter. Vi besøger det store madmekka EATALY og skal op på Monte Testaccio, potteskårshøjen, der er normalt er lukket for besøg.  Ved siden af det kulinariske program tilbyder vi en række historiske tema-vandringer, som kan foretages individuelt.  Turen ledes af fotograf og bestyrelsesmedlem i Romselskabet, Søren Rud og bestyrelsesmedlem Paul Anker Lund.

Se nyhedsbrev om rejsen her.

 

Romrejse november 2015

Romrejse 2015: KUNST – MUSIK – GASTRONOMI

ROMREJSE 2015 1 ROMREJSE 2015 2 ROMREJSE 2015 4 ROMREJSE 2015 5

Romselskabet afholdt en vellykket rejse en uge i november. Det var pragtfuldt vejr på hele turen. Derfor var gåturene en særlig fornøjelse. Især turen op over Avertinerhøjen var mindeværdig. Turen bød i øvrigt på kokkeskole, koncerter og foredrag. Hertil kom besøg på gode restauranter og caféer. Sidst skal fremhæves en rundvisning i Casino Boncompagni Ludovisi. Rundviseren var en meget engageret og entusiastisk Principessa Rita. Vi så bla. Caravaggios eneste kendte freskomaleri. Bagefter besøgte vi Villa Borghese, der har flere Caravaggioværker samt en række fantastiske Berninistatuer.

 

Kom om bag facaden på Thorvaldsen
Romrejse 2014

Romselskabets Thorvaldsenrejse til Rom i efteråret 2014 bødpå en sjælden mulighed for at se værker af Thorvaldsen, som ikke er alment tilgængelige. Vi besøgte bl.a. præsidentpaladset Quirinalet, hvor Thorvaldsens Alexanderfrise befinder sig og San Luca-akademiet, hvor Thorvaldsen var direktør. Vi fik også en eksklusiv lejlighed til at besøge den historiske Skandinavisk Forening, som ligger i Trastevere, og som siden 1860 har været base for skandinaviske kunstnere, der arbejdede kortere eller længere tid i Rom.


Tag med til Fellinis skønne Rom (romrejse 2013)

Romselskabet S.P.Q.R. arrangerer en Romrejse, som koncentrerer sig om de lokaliteter, der knytter sig til filminstruktøren Fellinis arbejde, hans film og liv i Rom. Rejsen finder sted fra mandag den 18. november til lørdag den 23. november 2013.
På vandreture gennem byen besøgte vi de mange Fellinilokaliteter lige fra hans stamcafeer, boligen i Via Margutta og Trevifontænen (udødeliggjort i ’Det søde liv’) til Michelangelos berømte kirke Santa Maria degli Angeli, hvor Fellinis begravelse foregik fra.
Vi mødte med italienske filmfolk, besøgt Det Italienske Filminstitut, en kunstbiograf og fik en snak med en ægte romersk paparazzi-fotograf. Det var som bekendt Fellini, der i ’Det søde liv’ lagde grunden til begrebet paparazzo. Vi skal også besgte filmstudierne Cinecittá i selskab med en dansk forfatter, Romguide og forhenværende statist, Eva Ravnbøl.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: