Rejser

 

Rejs med Romselskabet

Romselskabet arrangerer løbende rejser til Rom.
Hold øje med de gode tilbud på denne side.

 

Romrejse oktober/november 2023

Rejsen er udsolgt

Praktisk information

Rejsens pris er 13.800,-kr pr. person i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse er 1.770,- kr.
Tilmelding og yderligere oplysninger: Romselskabet S.P.Q.R. susanne.trudsoe@live.dk eller tlf. 31 40 58 77. Tilmelding sker først til Susanne Trudsø, og derefter betales depositum som bekræftelse på tilmeldingen.
Depositum beløber sig til 4.000,- kr. Depositum kan ikke refunderes, og betalingsfristen er 11. maj 2023. Depositum indsættes på SPQR rejsekonto i Jyske Bank regnr. 7854 kontonr. 14 51 239. Husk at anføre navn/navne. Betalingsfristen for restbeløbet er medio august 2023. Prisen inkluderer fly, transfer, hotel med morgenmad (7 overnatninger), hotelskat, 5 måltider, entréer og lokal transport med bus og taxi.
Afbestillingsforsikring samt syge- og rejseforsikring er ikke inkluderet i prisen. Drikkepenge er heller ikke inkluderet i prisen.
Turen arrangeres i samarbejde med Profil Rejser, som er medlem af Rejsegarantifonden med nr. 2356. Der gøres opmærksom på, at programmet er foreløbigt, hvorfor ændringer kan forekomme.
Rejseledere er de to bestyrelsesmedlemmer i Romselskabet: Paul Anker Lund og Susanne Trudsø, som kan kontaktes på pasl@outlook.dk  og susanne.trudsoe@live.dk.
Bemærk
Det vil være dage med gåture, hvor offentlig transport ikke er mulig. Det er derfor vigtigt at være rimeligt godt gående. Desuden vil afsætning og pick-up ved transfer være cirka en km fra hotellet.
Rejse
Afrejse Kastrup den 28 oktober 2023 kl. 7.55
Ankomst Rom kl. 10.30
Hjemrejse fra Rom den 4. november 2023 kl. 11.25
Ankomst København kl. 14.00
Inkl. 23 kg bagage – samt 8 kg håndbagage
Hotel
Hotel Pace Helvezia****
Via IV Novembre 104, 00186 Roma
Hotellet er beliggende i hjertet af Rom, og i gåafstand til Piazza Venezia. Alle værelser er indrettet med moderne faciliteter. Hotellet har en panoramisk tagterrasse med udsigt mod Trajans Forum samt til Vittorio Emanuele-monumentet. Hotellet tilbyder gratis Wi-Fi.
Hotellets hjemmeside: Pace Helvezia Hotel in Rome Official Website (hotelpacehelveziaroma.it)

 

Togrejse til Rom, 22.- 30. april 2023

Sidst i april 2023 blev drømmen om at rejse til Rom med tog endelig en realitet. Men målet var ikke blot at komme til Rom hurtigst muligt. Aftrykket af Rom skulle også mærkes undervejs.
Vores første stop blev Hamburg, hvor der skulle skiftes tog, men vi benyttede os også af muligheden og fik en guidet byvandring rundt i denne fine, nordtyske by, inden turen gik videre med nattog til Basel.
Lidt øst for Basel ligger Augusta Raurica lige syd for Rhinen. Dette ruinområde, som er resterne efter den ældste kendte romerske koloni ved Rhinen, besøgte vi på en udflugt. Colonia Augusta Rauracorum blev grundlagt omkring år 44 f.Kr., og efter Augustus’ underlæggelse af Alperne omkring år 15 f.Kr. udviklede kolonien sig til en egentlig romersk by med 15.000 indbyggere, også fordi at Limes – grænsen mod nord – rykkede nordpå. I dag er der både bymur, teater, arena, templer og anden bebyggelse at se i området samt et mindre museum med en imponerende sølvskat.

Næste dag drog vi videre med tog til Luzern, hvor vi også havde en guidet byvandring. I Luzern er der også et romersk aftryk, idet Thorvaldsen, mens han boede i Rom, fik til opgave at skabe et mindesmærke med en døende løve til minde om Schweizergardens indsats i Paris under den franske revolution. En indsats, som kostede mange af de schweiziske soldater livet. Løven er hugget direkte ind i en lodret klippeflade, hvor den hviler i en hule. Men Luzern er absolut også værd at stoppe op i grundet byens smukke beliggenhed blandt bjergene og ved Vierwaldstättersøen.
Den videre færd mod Rom blev også til en landskabelig oplevelse, idet vi næste dag gik ombord i en hjuldamper, som bragte os til den modsatte ende af Vierwaldstättersøen, hvor vi skiftede til et panoramatog, som sled sig op ad bjerget til den gamle Gotthardtunnel. Før tunnelen var det ind imellem regnvejr, og skyerne hang lavt mellem bjergtoppene. Ganske modsat var det på den anden side af tunnelen, hvor solen skinnede fra en blå himmel, mens turen gik nedefter mod Lugano, hvor vi havde to overnatninger.

Fra Lugano havde vi næste dag en udflugt til Como-søen, hvor vi besøgte Villa Carlotta, der er prægtig beliggende i en stor have med et væld af rhodedendronbuske. Også villaen er prægtigt udsmykket, da indgangsrummet er udsmykket med Thorvaldsens Alexander-frise hugget i kridhvid marmor. Thorvaldsen var egentlig begyndt at hugge denne frise til en kirke i Paris, men ved Napoleons fald blev bestillingen annulleret. Til gengæld ville ejeren af Villa Carlotta gerne overtage den halvfærdige frise og have Thorvaldsen til at færdiggøre frisen til opsætning i hans villa ved den vestlige bred af Como-søen.
Efter dagene i Schweiz skulle vi endelig til Rom. Først strækning var med hurtigtog til Milano, hvor vi skiftede til højhastighedstoget Frecciaro Rossa. På dele af strækningen kørte vi med 300 km i timen og nåede derfor om eftermiddagen frem til Den Evige Stad og kunne nå en slentretur i det lokale kvarter inden den fælles middag.

Næste morgen startede vi på den tyske kirkegård i Vatikanet, hvor vi besøgte prinsesse Charlotte Frederikke og guldaldermaleren/munken Alber Küchler gravsteder. I dagens videre program besteg vi Gianicolo-højen, hvor vi besøgte Det finske Kulturinstitut i renæssancebygningen Villa Lante samt Det spanske Akademi. Begge bygninger har en imponerende udsigt over Rom.

Næste dag havde vi atter Albert Küchler på programmet, idet vi besøgte klosteret, hvor han levede som munk. Og malede, hvilket har afspejlet sin i flere malerier, der er ophængt i kirkebygningen. Efterfølgende havde vi en meget spændende rundtur blandt de antikke ruiner på Palatiner-højen samt på Forum Romanum. Om aftenen havde vi atter en fælles middag, denne gang i Trastevere.

På rejsens sidste dag nåede vi om formiddagen et besøg i Casa Romane del Celio, hvor vi blev vist rundt blandt bevarede fresker og murfragmenter fra flere arkæologiske faser. Eftermiddagen var til fri disposition, og rejsedeltagerne kunne således også nå deres egne steder, som bare skal besøges, når man er i Rom.
Trætte og mætte af indtryk landede vi sent om aftenen i Kastrup.

Romrejse i forår 2022

Bag Roms facader, nye som gamle
Rejse til Rom, forår 2022
Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er i3.jpg
Rejser til Rom har selvsagt været en meget naturlig aktivitet i Romselskabet S.P.Q.R., men
de seneste godt halvandet år har vi som alle andre været udfordret på denne front. To aflyste
rejser blev det til, og selvom coronaen ikke er afskaffet, tør vi nu tro på vaccinens effekt og i
begyndelsen af marts 2022 kan vi således igen tilbyde en uges rejse til Den evige Stad. På
denne rejse vil vi bestræbe os på at komme indenfor bag nogle af Roms mange facader, nye
som gamle, og opleve unikke, særlige seværdigheder og derved give rejsedeltagerne
mulighed for andre synsvinkler og oplevelser i Rom end vanligt.
Læs mere her
Rejsen er aflyst

Romrejse i efterår 2020 

25. oktober til 1. november 2020

Rejser til Rom er selvsagt en meget naturlig aktivitet i Romselskabet S.P.Q.R., og i slutningen af oktober 2020 kan vi således igen tilbyde en uges rejse til Den evige Stad. På tidligere rejser har vi bestræbt os på – hvilket også langt hen ad vejen er lykkedes – at komme ind og opleve seværdigheder, som er svære at få adgang til, hvis man er i Rom på egen hånd.
Også på denne rejse vil vi igen bestræbe os på at finde vej til unikke, særlige seværdigheder og derved give rejsedeltagerne mulighed for andre synsvinkler og oplevelser i Rom end vanligt.
Programmet er ikke faldet endeligt på plads – vi har forespørgsler ude mange steder og venter på svar – men omvendt må vi også sikre os plads på fly og hotel. Dog tror vi på, at programmet vil blive godt, og at vi vil få adgang til de fleste og forhåbentlig alle de påtænkte seværdigheder, der i tid spænder bredt; nemlig fra antikken, til gotikken og op til barokken samt et besøg i filmbyen Cinecitta.
Mere…

 

Togrejse til Rom

Rejsen er aflyst
Der må være en del af Romselskabets medlemmer, der har fulgt Tiberens løb mod Rom og set Peterskirkens kuppel dukke ud af disen fra Alpenexpressens eller Italiaexpressens togkupeer. Ankomsten til Rom, der på en og samme tid føltes som en belønning og en befrielse efter 24 timers køretur, men med store øjeblikke: Brennerpasset i Alperne, den frodige Poslette og kik til domkirken i Firenze. Disse tog er for længst udkonkurreret.
For dem, der har erindringen, og dem, der har oplevelsen til gode, arrangerer Romselskabet SPQR en ganske særlig togrejse til Rom i marts 2020 i samarbejde med rejsebureauet Silver Tray.
Togstrækningerne afbrydes af spændende ophold undervejs i Hamborg, München og Bolzano, før toget bruser ind på Roma Termini.
Tilmelding sker ved først at skrive til vores kasserer Susanne Trudsø på susanne.trudsoe@live.dk og medsende navn/navne, som de står i jeres pas. Efter tilbagemelding fra Susanne om, at der er plads på rejsen, betales depositum på 4.000,00 kr. til Romselskabets konto 7854 1451 239.
Depositum kan ikke refunderes, da hotellet forlanger betaling med det samme. Restbetaling på samme konto 10. januar 2020.
Såfremt der ønskes individuel hjemrejse med tog og/eller at forlænge opholdet kan det aftales direkte med Silver Tray.
Der vil lørdag d.14. marts blive tilbudt en tur fra Vatikanet med det pavelige tog til pavens sommerresidens Castel Gandolfo. Det er et tilvalg med separat betaling. Prisen for denne tur er 315,00 kr. Beløbet betales samtidig med betaling af depositum.
Under opholdet i Rom vil der blive arrangeret, byture guidet af Susanne Trudsø & Paul Anker Lund. Program for disse ture bliver offentliggjort i efteråret 2019, det er tilvalg med begrænset separat betaling. Flere af turene kræver godt ben- og fodtøj.
Silver Tray er medlem af Rejsegarantifonden. Syge- og rejseforsikring og drikkepenge er ikke inkluderet i prisen.
Download det komplette program her


m

Romrejse efterår 2019 

Det er snart ti år siden, at Romselskabet S.P.Q.R. blev stiftet, og rejser til Rom er meget naturligt blandt selskabets aktiviteter.
Til efteråret kan vi således tilbyde en jubilæumsrejse. På tidligere rejser har vi bestræbt os på – hvilket også er lykkedes – at komme ind og opleve seværdigheder, som er svære at få adgang til, hvis man er i Rom på egen hånd.
Også på jubilæumsrejsen vil vi derfor bestræbe os på at finde vej til unikke, særlige seværdigheder og derved give rejsedeltagerne mulighed for andre synsvinkler og oplevelser i Rom end vanligt.
Programmet er ikke faldet endeligt på plads – vi har forespørgsler ude mange steder og venter på svar – men omvendt må vi også sikre os plads på fly og hotel. Dog tror vi på, at programmet vil blive godt, og at vi vil få adgang til de fleste og forhåbentlig alle de påtænkte seværdigheder, der i tid spænder bredt; nemlig fra antikken, til gotikken og op til barokken.
Se programmet som vi pt arbejder med på dette link


m

Romrejse forår 2019

Det antikke Rom

I store træk en gentagelse af rejsen fra november 2018
10. marts til 17.marts
Rejseledere: Bestyrelsesmedlemmer i Romselskabet Susanne Trudsø og Paul Anker Lund.
Se programmet her
PDF-udgave af programmet


m

Constantin Hansen (1804-1880), Vestatemplet med dets omgivelser, 1837

m

Romrejse 2018

Det antikke Rom

2. til 8. november
Se programmet her


Amfiteater i Ostia Antica. Parken i Vatikanet. Foredrag om udgravning ved Cæsars Forum. Mitreum under Circo Massimo. Mosaik i Ostia Antica. Nekropolis i Vatikanet.

Hvor man end står eller går i Rom, er der ruiner, bygninger eller andre aftryk fra Roms første storhedstid. Mange af de markante antikke levn er som magneter og tiltrækker dagligt i tusindvis af turister. Disse seværdigheder veg vi udenom og besøgte i stedet små og knap så kendte lokaliteter. Vi besøgte Augustus’ og Livia’s pompøse huse på Palatinhøjen, den trange Insula dell’Ara Coeli, mitreoen under Circo Massimo, de små templer Tempio Rotunda og Tempio di Portuno samt Castrense-amfiteateret og de nærliggende ruiner af et palads, en væddeløbsbane, en basilika samt et termeanlæg. Desuden besøgte vi på vores vandring i antikkens fodspor havnebyen Ostia Antica, Trajans Forum og nekropolen Via Triumphalis i Vatikanet. Ydermere fik vi ved Cæsars Forum en meget spændende introduktion til de kommende års danske udgravninger på denne lokalitet.

 
Aftenudsigter fra hotellets tagterrasse med sort sol.

Rejsen til det antikke Rom bød således på indblik i boligforhold, religion, underholdning, administration, varedistribution og gravskik. Desuden nød vi adskillige dejlige, fælles måltider samt en tur i operaen, hvor ‘Figaros bryllup’ var på programmet. Rejsen fandt sted fra den 2. til den 8. november. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet Susanne Trudsø og Paul Anker Lund.


m

Romrejse 2017

Alle tiders paladser, kirker og villaer


m

Stryg med musen over billederne for at se teksterne.
Ruiner fra antikkens villaer, overdådige paladser fra renæssancen og barokken samt imponerende 1800-tals paladser blev besøgt på dette års rejse til Rom med Romselskabets S.P.Q.R., hvor der også blev tid til at bese nogle særlig udvalgte kirker, smage på det herlige romerske køkken samt opleve seværdighederne i Hadrians Villa og Tivoli udenfor Rom. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet Susanne Trudsø og Paul Anker Lund.
Se programmet her


m

Romrejse 2016

Det romerske køkken


m

cd7e832b-55c8-4e46-ad04-da6aac671bcd 

3e270222-70df-40dc-804d-f4fa60a8c7fd 81982bc3-916b-43aa-9c73-9cba745a1600
Musik i Parco Musica. Oliesmagning. Middag i Ripagrande med Eva Ravnbøl. Olivenhøst

Rejsen foregik fra 29. oktober til 5. november og temaet var Det romerske Køkken.  Vi var på udflugt i Roms omegn med fokus på produktion af vin, olivenolie og forskellige madvarer. Vi så på rester af det antikke køkken, hørte om det helt specielle ved Det romerske Køkken og selvfølgelig smagte vi på både maden og vinen – vejledt af både danske og italienske eksperter. Vi besøgte det store madmekka EATALY og Monte Testaccio, potteskårshøjen, der er normalt er lukket for besøg. Endvidere var der tilbud om en dagtur til Pompeij, koncert i Parco Musica og “sporvognsjazz”. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet Søren Rud og Paul Anker Lund.
Se progammet her.


m

Romrejse 2015

Kunst – Musik – Gastronomi

ROMREJSE 2015 1 ROMREJSE 2015 2

ROMREJSE 2015 4 ROMREJSE 2015 5
Caravaggio beundres i Santa Maria del Popolo. Afslutningsmiddag hos der Belli. Indkøb på Cosimatopladsen. Spaghettifremstilling

Romselskabet afholdt en vellykket rejse en uge i november. Det var pragtfuldt vejr på hele turen. Derfor var gåturene en særlig fornøjelse. Især turen op over Avertinerhøjen var mindeværdig. Turen bød i øvrigt på kokkeskole, koncerter og foredrag. Hertil kom besøg på gode restauranter og caféer. Sidst skal fremhæves en rundvisning i Casino Boncompagni Ludovisi. Rundviseren var en meget engageret og entusiastisk Principessa Rita. Vi så bla. Caravaggios eneste kendte freskomaleri. Bagefter besøgte vi Villa Borghese, der har flere Caravaggioværker samt en række fantastiske Berninistatuer. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet Christine Marstrand og Paul Anker Lund.


m


Romrejse 2014

Thorvaldsen bag facaden i Rom


m

Udsnit af Alexanderfrisen i Quirinalpaladset

Romselskabets Thorvaldsenrejse til Rom i efteråret 2014 bød på en sjælden mulighed for at se værker af Thorvaldsen, som ikke er alment tilgængelige. Vi besøgte bl.a. præsidentpaladset Quirinalet, hvor Thorvaldsens Alexanderfrise befinder sig og San Luca-akademiet, hvor Thorvaldsen var direktør. Vi fik også en eksklusiv lejlighed til at besøge den historiske Skandinavisk Forening, som ligger i Trastevere, og som siden 1860 har været base for skandinaviske kunstnere, der arbejdede kortere eller længere tid i Rom. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet, Mogens Bang og Søren Rud. Desuden var direktør Stig Miss, Thorvaldsens Museum vores kyndige, faglige guide i Thorvaldsens fodspor

 


m

Romrejse 2013

Fellinis skønne Rom

 
Fellini. Filmbyen Cinecittá. Anita Ekberg i filmen la Dolce Vita.

Dette års romrejse fokuserede på de lokaliteter, der knytter sig til filminstruktøren Fellinis arbejde, hans film og liv i Rom. Rejsen fandt sted fra mandag den 18. november til lørdag den 23. november 2013.
På vandreture gennem byen besøgte vi de mange Fellinilokaliteter lige fra hans stamcafeer, boligen i Via Margutta og Trevifontænen (udødeliggjort i ’Det søde liv’) til Michelangelos berømte kirke Santa Maria degli Angeli, hvorfra Fellinis begravelse foregik.
Vi mødte med italienske filmfolk, besøgt Det Italienske Filminstitut, en kunstbiograf og fik en snak med en ægte romersk paparazzi-fotograf. Det var Fellini, der i ’Det søde liv’ lagde grunden til begrebet paparazzo. Vi besøgte også filmstudierne Cinecittá i selskab med en dansk forfatter, Romguide og forhenværende statist, Eva Ravnbøl. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet, Mogens Bang og Søren Rud.


m

Romrejse 2012

Fra Bernini til Thorvaldsen

  
Bernini: San Carlo a la Quattro Fontane. Thorvaldsen: Pave Pius 7. i Peterskirken

Rejsen, der fandt sted i oktober, var inspireret storværket “Fra Bernini til Thorvaldsen” skrevet af den højt besungne kunsthistoriker Christian Elling i 1950-erne.
Rejseledere på turen var Dodo Astrup og Mogens Bang.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: