Rejser

m

Rejs med Romselskabet

Romselskabet arrangerer løbende rejser til Rom.
Hold øje med de gode tilbud på denne side.


m

Romrejse efterår 2019 

Rejsen er udsolgt (venteliste)
Det er snart ti år siden, at Romselskabet S.P.Q.R. blev stiftet, og rejser til Rom er meget naturligt blandt selskabets aktiviteter.
Til efteråret kan vi således tilbyde en jubilæumsrejse. På tidligere rejser har vi bestræbt os på – hvilket også er lykkedes – at komme ind og opleve seværdigheder, som er svære at få adgang til, hvis man er i Rom på egen hånd.
Også på jubilæumsrejsen vil vi derfor bestræbe os på at finde vej til unikke, særlige seværdigheder og derved give rejsedeltagerne mulighed for andre synsvinkler og oplevelser i Rom end vanligt.
Programmet er ikke faldet endeligt på plads – vi har forespørgsler ude mange steder og venter på svar – men omvendt må vi også sikre os plads på fly og hotel. Dog tror vi på, at programmet vil blive godt, og at vi vil få adgang til de fleste og forhåbentlig alle de påtænkte seværdigheder, der i tid spænder bredt; nemlig fra antikken, til gotikken og op til barokken.
Se programmet som vi pt arbejder med på dette link


m

 

Romrejse forår 2019

Det antikke Rom

I store træk en gentagelse af rejsen fra november 2018
10. marts til 17.marts
Rejseledere: Bestyrelsesmedlemmer i Romselskabet Susanne Trudsø og Paul Anker Lund.
Der venteliste til rejsen.
Se programmet her
PDF-udgave af programmet


m

Constantin Hansen (1804-1880), Vestatemplet med dets omgivelser, 1837

m

Romrejse 2018

Det antikke Rom

2. til 8. november
Se programmet her


Amfiteater i Ostia Antica. Parken i Vatikanet. Foredrag om udgravning ved Cæsars Forum. Mitreum under Circo Massimo. Mosaik i Ostia Antica. Nekropolis i Vatikanet.

Hvor man end står eller går i Rom, er der ruiner, bygninger eller andre aftryk fra Roms første storhedstid. Mange af de markante antikke levn er som magneter og tiltrækker dagligt i tusindvis af turister. Disse seværdigheder veg vi udenom og besøgte i stedet små og knap så kendte lokaliteter. Vi besøgte Augustus’ og Livia’s pompøse huse på Palatinhøjen, den trange Insula dell’Ara Coeli, mitreoen under Circo Massimo, de små templer Tempio Rotunda og Tempio di Portuno samt Castrense-amfiteateret og de nærliggende ruiner af et palads, en væddeløbsbane, en basilika samt et termeanlæg. Desuden besøgte vi på vores vandring i antikkens fodspor havnebyen Ostia Antica, Trajans Forum og nekropolen Via Triumphalis i Vatikanet. Ydermere fik vi ved Cæsars Forum en meget spændende introduktion til de kommende års danske udgravninger på denne lokalitet.


Aftenudsigter fra hotellets tagterrasse med sort sol.

Rejsen til det antikke Rom bød således på indblik i boligforhold, religion, underholdning, administration, varedistribution og gravskik. Desuden nød vi adskillige dejlige, fælles måltider samt en tur i operaen, hvor ‘Figaros bryllup’ var på programmet. Rejsen fandt sted fra den 2. til den 8. november. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet Susanne Trudsø og Paul Anker Lund.


m

Romrejse 2017

Alle tiders paladser, kirker og villaer


m

Stryg med musen over billederne for at se teksterne.
Ruiner fra antikkens villaer, overdådige paladser fra renæssancen og barokken samt imponerende 1800-tals paladser blev besøgt på dette års rejse til Rom med Romselskabets S.P.Q.R., hvor der også blev tid til at bese nogle særlig udvalgte kirker, smage på det herlige romerske køkken samt opleve seværdighederne i Hadrians Villa og Tivoli udenfor Rom. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet Susanne Trudsø og Paul Anker Lund.
Se programmet her


m

Romrejse 2016

Det romerske køkken


m

cd7e832b-55c8-4e46-ad04-da6aac671bcd 

3e270222-70df-40dc-804d-f4fa60a8c7fd 81982bc3-916b-43aa-9c73-9cba745a1600
Musik i Parco Musica. Oliesmagning. Middag i Ripagrande med Eva Ravnbøl. Olivenhøst

Rejsen foregik fra 29. oktober til 5. november og temaet var Det romerske Køkken.  Vi var på udflugt i Roms omegn med fokus på produktion af vin, olivenolie og forskellige madvarer. Vi så på rester af det antikke køkken, hørte om det helt specielle ved Det romerske Køkken og selvfølgelig smagte vi på både maden og vinen – vejledt af både danske og italienske eksperter. Vi besøgte det store madmekka EATALY og Monte Testaccio, potteskårshøjen, der er normalt er lukket for besøg. Endvidere var der tilbud om en dagtur til Pompeij, koncert i Parco Musica og “sporvognsjazz”. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet Søren Rud og Paul Anker Lund.
Se progammet her.


m

Romrejse 2015

Kunst – Musik – Gastronomi

ROMREJSE 2015 1 ROMREJSE 2015 2 ROMREJSE 2015 4 ROMREJSE 2015 5
Caravaggio beundres i Santa Maria del Popolo. Afslutningsmiddag hos der Belli. Indkøb på Cosimatopladsen. Spaghettifremstilling

Romselskabet afholdt en vellykket rejse en uge i november. Det var pragtfuldt vejr på hele turen. Derfor var gåturene en særlig fornøjelse. Især turen op over Avertinerhøjen var mindeværdig. Turen bød i øvrigt på kokkeskole, koncerter og foredrag. Hertil kom besøg på gode restauranter og caféer. Sidst skal fremhæves en rundvisning i Casino Boncompagni Ludovisi. Rundviseren var en meget engageret og entusiastisk Principessa Rita. Vi så bla. Caravaggios eneste kendte freskomaleri. Bagefter besøgte vi Villa Borghese, der har flere Caravaggioværker samt en række fantastiske Berninistatuer. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet Christine Marstrand og Paul Anker Lund.


m


Romrejse 2014

Thorvaldsen bag facaden i Rom


m

Udsnit af Alexanderfrisen i Quirinalpaladset

Romselskabets Thorvaldsenrejse til Rom i efteråret 2014 bød på en sjælden mulighed for at se værker af Thorvaldsen, som ikke er alment tilgængelige. Vi besøgte bl.a. præsidentpaladset Quirinalet, hvor Thorvaldsens Alexanderfrise befinder sig og San Luca-akademiet, hvor Thorvaldsen var direktør. Vi fik også en eksklusiv lejlighed til at besøge den historiske Skandinavisk Forening, som ligger i Trastevere, og som siden 1860 har været base for skandinaviske kunstnere, der arbejdede kortere eller længere tid i Rom. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet, Mogens Bang og Søren Rud. Desuden var direktør Stig Miss, Thorvaldsens Museum vores kyndige, faglige guide i Thorvaldsens fodspor


m

Romrejse 2013

Fellinis skønne Rom


Fellini. Filmbyen Cinecittá. Anita Ekberg i filmen la Dolce Vita.

Dette års romrejse fokuserede på de lokaliteter, der knytter sig til filminstruktøren Fellinis arbejde, hans film og liv i Rom. Rejsen fandt sted fra mandag den 18. november til lørdag den 23. november 2013.
På vandreture gennem byen besøgte vi de mange Fellinilokaliteter lige fra hans stamcafeer, boligen i Via Margutta og Trevifontænen (udødeliggjort i ’Det søde liv’) til Michelangelos berømte kirke Santa Maria degli Angeli, hvorfra Fellinis begravelse foregik.
Vi mødte med italienske filmfolk, besøgt Det Italienske Filminstitut, en kunstbiograf og fik en snak med en ægte romersk paparazzi-fotograf. Det var Fellini, der i ’Det søde liv’ lagde grunden til begrebet paparazzo. Vi besøgte også filmstudierne Cinecittá i selskab med en dansk forfatter, Romguide og forhenværende statist, Eva Ravnbøl. Rejseledere på turen var bestyrelsesmedlemmerne i Romselskabet, Mogens Bang og Søren Rud.


m

Romrejse 2012

Fra Bernini til Thorvaldsen

   
Bernini: San Carlo a la Quattro Fontane. Thorvaldsen: Pave Pius 7. i Peterskirken

Rejsen, der fandt sted i oktober, var inspireret storværket “Fra Bernini til Thorvaldsen” skrevet af den højt besungne kunsthistoriker Christian Elling i 1950-erne.
Rejseledere på turen var Dodo Astrup og Mogens Bang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: