Rom afspejlet i billedhuggerkunsten på Assistens Kirkegård

 

Rom afspejlet i  billedhuggerkunsten på Assistens Kirkegård

 

Lørdag den 16. juni vil redaktør og kunsthistoriker Karin Kryger tage Romselskabet S.P.Q.R. med på en inspirerende vandring rundt på Assistens kirkegård i København.
Mødested: foran kapellet på Kapelvej 4, 2200 København N kl. 10.30.
Rom har igennem århundreder tiltrukket både billedhuggere, arkæologer, arkitekter og forfattere, og gennem flerårige ophold i den evige stad har disse kunstnere suget til sig og bragt inspirationen med sig hjem til Danmark.
På Assistens kirkegård er denne romerske inspiration kommet til udtryk i mange gravminder, og Karin Kryger vil vise rundt og fortælle om forskellige gravminder, der enten pga. af personerne eller monumenternes udformning har relation til Rom.
Vi skal bl.a. se nogle af monumenterne fra billedhuggeren Johannes Wiedewelts hånd. I studieårene 1754-58 i Rom knyttede Wiedewelt sig tæt til nyklassicismens teoretiker, den tyske kunsthistoriker Johann Joachim Winckelmann, hvilket satte sig afgørende spor i Wiedewelts kunst og monumenterne på Assistens kirkegård.
Vi skal desuden hilse på finansråd G.F.D. Koës, der var arkæologen P.O. Brøndsteds svigerfader og P.O. Brøndsted selv. Blandt de mange gravminder skal vi også se arkitekt G.F. Hetsch’ fortolkning af Lucius Cornelius Scipio Barbatus’ sarkofag, hvor originalen står i Vatikanmuseet i Rom. Vi slutter af ved romerfareren H.C. Andersens grav.
Prisen er incl. en let frokost med et glas vin. Medlemspris 155,00 kr 210,00 kr for ikke medlemmer.
Tilmelding sker udelukkende ved indbetaling af beløbet på konto i Jyske Bank 7854 1361115
husk navn/navne.
%d bloggers like this: