Venskaber – Kunst skaber – Udstilling med rundvisning på Nivaagaards

Venskaber – Kunst skaber

Udstilling med rundvisning på Nivaagaards Malerisamling Onsdag d. 27. april kl. 17.30-20.30

Middag i cafeen og foredrag om Skandinavisk Forening

B43

Kunstnerhuset ”Skandinavisk Forening i Rom”, ”Circolo Skandinavico di Roma” har i mere end 150 år huset skandinaviske kunstnere og givet mange af vores bedste kunstnere mulighed for at skabe fremragende kunst. Der var en tradition for at man tegnede hinanden, de såkaldte ”Venskabsportrætter”. Tegningerne er udført af bl.a. Vilhelm Bissen, Carl Bloch, Lorenz Frølich, P. S. Krøyer, Constantin Hansen, Albert Küchler, F.C. Lund, Wilhelm Marstrand, Ernst Meyer. Denne kunstskat bliver for første gang udstillet i Danmark på Nivaagaards Malerisamling 14. februar – 22. maj.

Udover at vise portrættegningerne, er det formålet ved denne lejlighed at belyse hvor påkrævet en konservering af dem er, dvs. skaffe fondsmidler til processen.

Romselskabet har i samarbejde med Nivaagaards Malerisamling arrangeret en aften med rundvisning i udstillingen af kunsthandler, Peter Titelbech efterfulgt af middag i cafeen og afsluttet med et foredrag om Skandinavisk Forening og dets virke v/ bestyrelsesmedlem i Skandinavisk Forening, filminstruktør Janne Giese.

Hele arrangementet: entré, rundvisning, middag og foredrag koster 210,00 kr. tilmelding sker udelukkende ved at indbetale beløbet på Romselskabets konto i jyske bank 7854 1361115 senest 18. april husk at skrive navn/navne.

 

%d bloggers like this: