Vilhelm Marstrand

Vilhelm Marstrand – den store fortæller 

Foredrag og rundvisning på Nivaagaards Malerisamling

24. maj 2022 kl. 16.30 – 20.00
Den danske guldaldermaler Wilhelm Marstrand (1810-1873) mestrede som få at skildre komplicerede kompositioner med mange farvestrålende figurer i livfuld bevægelse og blev i sin samtid opfattet som et geni. Med sine folkelivsskildringer og store fortælleglæde skilte han sig ud fra tidens øvrige kunstnere. Wilhelm Marstrands medrivende fortællinger skildrer fest, dans, musik, teater og det nære menneskelige samvær – og hans dyrkelse af humor og satire, hverdagsliv og menneskelige anekdoter var uforlignelig, med et udsyn også mod folkelivet i andre lande.
På udstillingen ‘Wilhelm Marstrand. Den store fortæller’ viser hans mangfoldige talent, der både favner hverdagsscener i København, folkerige gadebilleder i Italien, intense portrætter, enkelte landskabsbilleder samt motiver over Holbergs komedier og Marstrands litterære yndlingsfigur, Don Quixote.
Vi starter arrangementet med et foredrag med kunsthistoriker Jette Lundstrøm, hvor hun vil redegøre for Wilhelm Marstrands liv, kunstneriske produktion og have et særligt fokos på hans rejser til Rom og Italien. Faktisk drog Marstrand ned til de sydeuropæiske himmelstrøg hele fire gange, hvoraf det første ophold i Rom varede knap fire år, mens det andet ophold i Rom/Italien ”kun” varede i tre år.
Efter foredraget vil Jette Lundstrøm vise os rundt i udstillingen. Der er 50 pladser til arrangementet, hvorfor vi bliver delt i to grupper. Mens den ene gruppe ser udstillingen, går den anden gruppe i caféen og nyder dagens ret med et glas vin og isvand til. En times senere bytter de to grupper.
Sted: Nivaagaards malerisamling Gammel Strandvej 2, 2990 Nivå
Tid: 24. maj 2022 kl. 16.30 – 20.00
Pris incl entre, foredrag og let anretning. 320 kr. Tilmelding sker udelukkende ved køb af billet på billetportalen Safeticket på dette link.

 

 

%d bloggers like this: