Vandring på Assistens kirkegård

Vandring på Assistens kirkegård

 

Mødested: foran kapellet på Kapelvej 4, 2200 København N, kl. 10.30.

Lørdag den 29. maj 2021 vil redaktør og kunsthistoriker Karin Kryger tage Romselskabet S.P.Q.R. med på en inspirerende vandring rundt på Assistens kirkegård i København.

Rom har igennem århundreder tiltrukket både billedhuggere, arkæologer, arkitekter og forfattere, og gennem flerårige ophold i den evige stad har disse kunstnere suget til sig og bragt inspirationen med sig hjem til Danmark.

På Assistens kirkegård er denne romerske inspiration kommet til udtryk i mange gravminder, og Karin Kryger vil vise rundt og fortælle om forskellige gravminder, der enten pga. af personerne eller monumenternes udformning har relation til Rom.

Vi skal bl.a. se nogle af monumenterne fra billedhuggeren Johannes Wiedewelts hånd. I studieårene 1754-58 i Rom knyttede Wiedewelt sig tæt til nyklassicismens teoretiker, den tyske kunsthistoriker Johann Joachim Winckelmann, hvilket satte sig afgørende spor i Wiedewelts kunst og monumenterne på Assistens kirkegård.

Vi skal desuden hilse på finansråd G.F.D. Koës, der var arkæologen P.O. Brøndsteds svigerfader og P.O. Brøndsted selv. Blandt de mange gravminder skal vi også se arkitekt G.F. Hetsch’ fortolkning af Lucius Cornelius Scipio Barbatus’ sarkofag, hvor originalen står i Vatikanmuseet i Rom. Vi slutter af ved romerfareren H.C. Andersens grav.

Vandreturen afsluttes med en let frokost (charcutteri og oste) samt et glas vin på restaurant La Rocca, Vendersgade 23. Der er således en mindre spadseretur fra kirkegården og til restauranten (eller bus 5C). Prisen for arrangementet er 210,- kr. for medlemmer og 290,- kr. for ikke-medlemmer.

Der er 23 pladser på vandreturen. Ved turens start skal Corona-pas fremvises.

Tilmelding sker ved at sende en mail til Romselskabets kasserer: susanne.trudsoe@live.dk. Når tilmeldingen er bekræftet – og først derefter – bedes betalingen for arrangementet indsættes på Romselskabets konto i Jyske Bank.

Corana-pas til restauranten kan enten være dokumentation på fuld vaccination eller dokumentation på en negativ test, som er mindre end 72 timer gammel.

%d bloggers like this: