Beriget og Beruset. Rundvisning på Glyptoteket

Beriget og Beruset. Forsvundne skatte fra Romerriget
Rundvisning på Glyptoteket

Den 20. marts kl. 17.00-18.00 har Romselskabet fået tilbudt en rundvisning på Glyptoteket i deres kommende særudstilling: “Beriget og Beruset. Forsvundne skatte fra Romerriget”.
En enestående romerske sølvskat blev pløjet op af jorden af en bonde i franske Berthouville i 1830. Skatten består af godt 90 pragtgenstande til bordets glæder; alt fra drikkebægere, fade, vinkander, øse-si-sæt til statuetter. En overdådighed af genstande, der tilsammen vejer godt 25 kilo. Desuden vises også andre luksusgenstande fra antikkens Romerrige anvendt til festligheder hos den romerske overklasse.
Museumsinspektør og klassisk arkæolog Anne Marie Nielsen har kurateret udstillingen og vil være vores rundviser. Der er dog kun plads til 25 personer på rundvisningen. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet. Skriv derfor først til formand Mogens Bang (mogensbang@vesterdalen.dk) for at høre om der er plads inden indbetaling på selskabets konto.
Idet udstillingen refererer til bordets glæder, er det oplagt at afslutte arrangementet med et mindre måltid og liflige, ædle dråber. Vi har endnu ikke en aftale klar. Derfor vil der komme yderligere information senere.
%d bloggers like this: