En tur omkring Santa Maria Maggiore

 Er Buchetto

er-buchetto-banner

En lille frokost, eller panino med i en pose får du hos: Er Buchetto, Via del Vimiale 2 (ikke langt fra Termini):
http://erbuchetto.wordpress.com/
http://www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g187791-d2084834-Reviews-Er_Buchetto-Rome_Lazio.html

Det er et sjovt sted, blot “et hul ind i væggen”. Der er en Porchetta i en montre i vinduet, den skærer han af når man skal have en sandwich/porchetta. Inde i “hullet” er der plads til max 10 personer som så sidder meget tæt på smalle bænke eller taburetter ved et miniature bord. Her kan man få serveret Porchetta på smørrebrødspapor samt pane (bolle) ligeledes ost med pane. Vinen er lokal fra Castello Romano rød eller hvid (Frascati). Porchetto og vin for mindre end 10 euro.

 

Palazzo del freddo

Er man lækkersulten efter is, og gerne vil bevæge sig for at finde en god en, så er stedet: Palazzo del freddo, Via Principe Eugenio 65 Roms ældste ishus: http://www.palazzodelfreddo.it/

is1

Sporvognen linie 5 og linie 14 kører lige forbi med stoppested 50 meter fra. Det er et herligt sted, altid mange mennesker (næsten ingen turister måske pga beliggenheden). Isene er STORE, 3 kugler, så er man helt færdig.

Alt er selvfølgelig hjemmelavet i baglokalet og der så mange smage at vælge i mellem – kan klart anbefalet.

 

Marked

Et tredie sted er et marked i samme kvarter, husker ikke den nøjagtige adresse, men mener det ligger mellem Via P. Umberto og Via Principe Amadeo og Via Ricasoli. Det er et sjovt og autentisk marked hvor der kun kommer romere. Mener det afløser det som engang lå rundt om Piazza Vittorio Emanuelle II. Der sælges alt: kød i alle afskygninger – også halal, masser af spændende fisk, Brød og selvfølgelig frugt og grønt samt krydderier og meget mere som jeg ikke husker. Alt er fineste kvalitet (som det altid er i Rom).

 

 

Apsis mosaik S Prassede

Apsis mosaik S Prassede

 

To gamle kirker

To gamle kirker med fantastiske mosaikker fra 900 tallet er søsterkirkerne: Basilica di Santa Prassede, Via S. Prassede 9  og Basilica de Sante Pudenziana som ligger 3 meter under gadeniveau, Via Urbana 160. Kirkerne ligger ikke langt fra Maria Maggiore kirken, blot på hver side.

http://www.arte.it/guida-arte/roma/da-vedere/chiesa/basilica-di-santa-prassede-57
http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Prassede
http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Pudenziana

Med venlig hilsen

Karin og Ole Knudsen

%d bloggers like this: