Hvert år uddeles der en medlemsgave. Dette er ofte en bog, og emnet er altid Rom fra en eller anden synsvinkel.
2025: Årets medlemsgave er en historisk roman skrevet af Iselin C. Hermann: Berninis øje. Romanen omhandler vidunderbarnet og barokbilledhuggeren Gian Lorenzo Bernini, der som 12-årig overgik sinfar på værkstedet og som voksen endte med at blive gejstlighedens stjerne og byens store mand. Han udførte de berømte fontæner og springvand, der stadig risler igennem Rom, men berømmelsen krævede i sidste ende sin pris hos kunstneren med den martrede sjæl.
2024: Max Bendixens monografi “Malermunken i Rom. Albert Küchler – Den glemte guldaldermaler” omhandler et usædvanligt menneske og hans forunderlige skæbne. Da Albert Küchler (1803-1886) vandt den store guldmedalje på Det Kongelige Danske Kunstakademi, sikrede han samtidigt det obligatoriske legat tilen dannelsesrejse til Rom. Den rejse, der skulle strække sig over et par år, varede resten af livet. Han kom til en korsvej, konverterede til katolicismen og lod sig senere indlemme som verdens eneste cigarrygende franciskanermunk i San Bonaventura-klosteret på Palatiner-højen.
2023: AMOR – ROMA. Årets medlemsgave er en lyrisk rejsefører til Rom og Italien. Digtere som Henrik Ibsen, H.C. Andersen, Ole Wivel, Bjørnstjerne Bjørnson, Hans Tyrrestrup, Sophus Claussen og mange flere har skrevet om romersk liv, romerske lyd, Roms kirker, Via Appia, Cestius-pyramiden, Colosseum og meget andet. Bogen er redigeret af Erik Fosnes Hansen.
2022: Årets medlemsgave – Jesper Storgaard Jensen: Garbatella. Roms rebelske perle – er et særtryk kun til Romselskabet S.P.Q.R.s medlemmer. I 1920’erne besluttede fascistpartiet, at man ville åbne nye, brede alléer, hvor det centrale Roms bebyggelse var temmelig tæt. Dette var områder, som blev til Via Conciliazione og Via dei Fori Imperiali. Mange familier mistede derved deres boliger og skulle genhuses. Nye kvarterer blev opført i byens periferi. Et af disse kvarterer var Garbatella, og bogen er en guide til dette kvarter.
2021: Berninis fontæne, Den spanske Trappe og Trinità dei Monti er indbegrebet af Rom. Trappen promeneres af et tusindtal turister hvert år, og den og dens omgivelser har gennem århundreder været samlingssted for Roms borgere, oplandets befolkning og den tilrejsende fremmede. Dette og meget mere har kunsthistoriker Bjarne Jørnæs skrevet om i bogen “Den Spanske Trappe, onsdag den 3. maj 1903, kl. 13.05 lokal tid”, som er årets medlemsgave i Romselskabet S.P.Q.R. i 2021.